INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Хотели в Италия пуснаха ваучери за почивка благотворително

Докато повечето туристи се надпреварват да получат обратно парите си за вече резервирани пътувания, след като страните по света наложиха строги забрани за пътуване, група хотели в Италия, която в един момент беше епицентърът на Covid-19 в Европа, насърчава хората да резервират почивки при тях.

Местата за настаняване, разположени по крайбрежието на Амалфи, всъщност се надяват да използват инициативата за набиране на средства за медицински изследвания в борбата с коронавируса.

Четири хотела – Le Sirenuse и Il San Pietro в Позитано, Palazzo Avino в Равело и Hotel Santa Catarina в Амалфи плюс ресторантът със звезда от Мишлен Don Alfonso 1890, са включени в схемата, съобщава британският вестник Independent.

Всеки от хотелите е осигурил по 10 ваучера на стойност 5000 евро, които дават право на притежателя на две нощувки за двама души в имота, както и на вечеря в Don Alfonso 1890, които да бъдат използвани до края на туристическия сезон през 2022 г.

Хотелите домакини също така залагат на екстри, като романтични вечери, спа процедури, класове за приготвяне на коктейли и частни обиколки на района, съобщава The Telegraph.

Те се надяват да съберат 200 000 евро, които ще бъдат дарени на базираната в Италия фондация G Pascale, за да помогнат в изследването на ваксина за COVID-19.

Това не е единственият начин, по който туристическата индустрия се обединява в борбата срещу коронавируса.

Хотелите в Обединеното кралство предлагат храна с отстъпка за медицинските работници, както и за уязвимите групи от обществото.

Някои хотели предлагат и безплатно настаняване за медиците, които се налага да се изолират от семействата си.

Подобна глобална инициатива стартира и Airbnb, като 100 000 домове по целия свят са на разположение за заетите в борбата с коронавируса на първа линия.


Публикувано на 08.04.2020 г. 11:26 ч.

източник:https://profit.bg/

Още по темата: