INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Фермерският пазар във Варна ще заработи отново в събота

Фермерският пазар отваря отново в събота, 11 април, научи Moreto.net. Този път при специални мерки за контрол. Той ще е разположен на познатото място – на открито пред Varna Mall, където ще се спази дистанция от два метра между щандовете. Пазарът ще е организиран така, че да е безопасно за фермерите и клиентите, поясняват организаторите.

Продуктите ще бъдат пакетирани предварително, само зеленчуци и плодове ще се продават насипно. Няма да има дегустации на стока. Търговците призовават клиентите да си носят торби за многократна употреба от вкъщи и да спазват всички специални изисквания по време на карантината. Продуктите на Фермерския пазар се продават в биоразградими и книжни торбички, и в торби от нетъкан текстил за многократна употреба. Пазарът ще работи от 11 до 17 часа.

Припомняме, че на 6 април здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед № РД-01-179/06.04.2020 г., във връзка с работата на кооперативните и фермерските пазари, за обработването на земеделските площи, за непрекъснатост по отглеждането на селскостопански животни и производство на фуражи, която пряко касае дейността на Фермерски пазар Варна.


Публикувано на 09.04.2020 г. 15:55 ч.

http://www.moreto.net/

 

Още по темата: