INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Удължават със седмица безплатното паркиране в София

Безплатното паркиране в „синя“ и „зелена“ зона в центъра на София ще бъде удължено с още една седмица. Софиянци и гостите на града оставяха безплатно колите си в централната градска част до днес, като мярка срещу разпространението на коронавируса.
Това обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти, която заедно с регионалния министър Петя Аврамова инспектираха разширението на Софийския околовръстен път в участъка от пътен възел „Цариградско шосе“ до пътен възел „Младост“.

„Казвам седмица по седмица, защото този въпрос не е еднозначен. Всички мои колеги ме натискат да върнем поне „синя“ зона, защото в центъра е хаос с паркирането. В същото време, ако аз обявя, че я връщаме, ще започнат от понеделник снимки на хора в автобуси и трамваи. Ще се окаже, че аз съм виновна за това, че има струпване на хора“, аргументира решението си Фандъкова.

Тя обяви още, че се обмисля вариант за облекчаване на противоепидемичните мерки, които да позволяват родители с малки деца да се разхождат в парковете, но в определени часове, определени маршрути и строги правила. „Кога ще стане това, ще го препоръча и реши Националният оперативен щаб“, категоричен е столичният кмет.

„Въпреки кризата, в която се намираме, се полагат усилия, за да може всички големи инфраструктурни обекти в България да се реализират. Работата по издаване на разрешителни за строеж на практика не е спирала и всички институции са мобилизирани максимално“, обясни министър Аврамова и даде за пример продължаващите работни дейности по Софийския околовръстен път, магистралите “Хемус“, “Струма“, “Европа“ на която инспекция днес направи премиерът Бойко Борисов придружен от Томислав Дончев и заместникът на Аврамова Николай Нанков.


Публикувано на 24.04.2020 г. 13:48 ч.

Източник: frognews

Още по темата: