INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Разследват депутата Лъчезар Иванов за пране на пари

Специализираната прокуратура е образувала разследване във връзка с евентуално извършено престъпление от страна на народен представител с инициали Л.И., каза за БТА говорителят на Специализираната прокуратура прокурор Христо Кръстев.
Единственият депутат с подобни инициали е Лъчезар Иванов от ГЕРБ-СДС.

Специализираната прокуратура е започнала разследване във връзка с евентуално извършено престъпление именно от страна на депутата Лъчезар Иванов. Досъдебното производство е било образувано във връзка с проверка, извършена от КПКОНПИ, постъпила в прокуратурата в средата на юли месец. Наблюдаващият прокурор е преценил че има данни за евентуално извършено престъпление по чл. 253 от НК – пране на пари.

Няма от какво да се притеснявам, това е атака срещу ГЕРБ, коментира пред БТА Лъчезар Иванов. Той добави, че няма сам да се откаже от депутатския си имунитет.

„Още преди два месеца от „Свободна Европа“ писаха и сега някой се сети пак да запали фитила. Има хора с по 19 имота, хора, които продават фирми, има проблем със служебния министър Кирил Петков, а те се занимават с нещо, което е публично, компанията е публична“, посочи депутатът.

Той декларира, че всичко е написал, предал е всички документи в КПКОНПИ. „Попълнил съм всичко надлежно при излизане, влизане, дал съм документи“, разясни още Лъчезар Иванов.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 16.08.2021 г. 16:32 ч.

Източник: Dariknews

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x