INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Проф. Балтов: Пътеката за лечение на COVID-19 да се увеличи двойно

„Цената за лечението на коронавирус е въпрос на преговори, но има напредък пътеката да има двойно увеличение – до 1200 лева, тъй като не е достатъчно финансирана и при положение, че лечението на пациенти с COVID-19 продължава между 14 и 21 дни“, това заяви проф. Асен Балтов по БНТ.

В момента частните болници са се оттеглили от лечение на пациенти с коронавирус, но би трябвало всички болници да лекуват тези пациенти.

По думите му, ако е имало подценяване сред обществото, това се е случило след 15 юни, когато на всички ни се е искало това нещо да свършва и да е отминало. За съжаление, вирусът все още върлува, коментира проф. Балтов.

В „Пирогов“ 29 са приетитите пациенти с коронавирус, в пика са били над 52. Състоянието е средно тежко, на няколко от пациентите се подава кислород, няма интубирани. Над 200 пък са излекуваните пациенти с коронавирус, преминали през спешната болница.

По негови изчисления, ако постъпват 100 души дневно в болниците в страната, това би било много тежко за системата на здравеопазването. От новорегистрираните случаи около 20% постъпват в болница заради нуждата от лекарски грижи, съобщи Балтов

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 29.06.2020 г. 13:50 ч.

Източник: Dariknews

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x