INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Премиерът Борисов предлага: навън само с маски и шал

Това предлага премиерът на здравния министър

„Ще говоря с Ананиев от полунощ да направим задължително носенето на маски навън. В цял свят е така. Всеки от вас е убеден, че маска или шал, биха свършили работа. Поръчали сме още един милион маски, отделно всеки може да си ушие, ако иска“, заяви по време на брифинг премиерът Бойко Борисов.  

„Искаме маскимално бързо да въвеждаме всяка една от мерките, но за да ви ги предложим огромен колектив от хора работят, уточняват, за да може да има ефективност“, поясни министър-председателят. 

„Рисковата група е много голяма.  Ако те влязат в болницата, щетите ще са катастрофални“, категоричен бе Борисов.

Премиерът призова хората да си останат у дома на Великден. „Моля ви, който не умира да отиде на църква да не го прави. Убеден съм, че Господ ще ни чуе заради това, че сме действали умно. Аз самият ще изляза на двора вечерта на Великден, но нека го направим от вкъщи, от дворовете си. Длъжни сме да направим това, вие виждате в другите страни затвориха църквите. Ние със Синода заложихме на вярвата, съзнанието и самодисциплината“, каза още премиерът.

„Всички възможни механизми, които сме сметнали показват, че в следващите 2 седмици ще ние много трудно“, заключи Борисов.


Публикувано на 11.04.2020 г. 09:55 ч.

Източник: NOVA

Още по темата: