INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Легендата Лили Иванова на 81

На днешния ден – 24 април рожден ден празнува най-обичаната и емблематична българска певица, любима на поколения българи – Лили Иванова.

За съжаление пандемията от коронавируса раздели неуморната изпълнителка с публиката. Тя планираше да зарадва българската публика в цялата страна с национално турне.

Снимка: БГНЕС

През 2020 година обичаната певица беше замислила да направи 17 концерта в 15 града.

По традиция всяка година организира огромни концерти, а през последните години поради огромния зрителски интерес на почитатителите те са в три дни.

Примата на българската музика обаче получи множество подаръци и честитки за празника си. А публиката й остава до нея, макар и онлайн.

Певицата е родом от Кубрат. Тя има звезда на българската Алея на славата.

Изпълнителката е носител на редица отличия и награди – на ордена на фондация „Св. Никола Чудотворец“ за принос за доброто на света, орден „Стара планина“. Има и почетен орден от Министерството на отбраната на България. Носител е на специално първо по рода си отличие за изключителни заслуги към музиката и културата от Съюза на артистите в България. Има и звезда на българската Алея на славата. А най-голямата награда за нея, както самата тя е споменавала в редица интервюта, е любовта и признателността на публиката.


Публикувано на 24.04.2020 г. 21:25 ч.

Източник: DARIK NEWS

Още по темата: