INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Коронавирус: Филмовата индустрия се опитва спешно да намери решение

Киното е една от индустриите, в които е много трудно да се предвиди как ще се отрази въздействието от пандемията на коронавируса.
Докато се опитва да организира завръщането си Асоциацията на киното в Обединеното кралство се сблъсква с някои противоречия и конфликти, свъзани със спецификата на бизнеса.
Зиги Камаза, изпълнителен директор на Лайънсгейт ЮКей, организира стрийминг, за да събере средства за две каузи.

В опит да върне идеята за „събота вечер в кината”, филмовата компания разпространява четирите си най-популярни филма – La La Land, Bend It Like Beckham, Eddie The Eagle и The Hunger Games – седмично в YouTube, за да събере пари за Фонда за спешна помощ за филми и телевизии, и благотворителна организация на NHS.
„Искаме да напомним на хората за това незаменимо преживяване да гледат филм в киното заедно“, казва г-н Камаза.

„Обикновено сте с 200 души, преживявате и споделяте тези емоции с непознати … смеете се заедно, в шок сте заедно, в страхопочитание заедно.“
Но поради затварянето на кината от средата на март, той признава, че пандемията може да промени индустрията за неопределено време.
Пандемията принуди много заглавия да бъдат отложени, включително най-новия филм за Джеймс Бонд – Смъртта може да почака, който трябваше да излезе в началото на април, но вместо това премиерата му ще бъде на 12 ноември във Великобритания и на 25 ноември в Съединените щати , също завръщането на Том Круз в Топ Гън, който се очаква през декември.

Изданията, предвидени за юли, включват Мулан и Спонджбоб на Дисни, а Жената-чудо 1984 (Wonder Woman 1984)и Тайната градина (The Secret Garden) с Колин Фърт и Джули Уолтерс предстоят през август.


Публикувано на 12.05.2020 г. 15:48 ч.

Автор:Г.Стоянов

Още по темата: