INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Исторически парк отваря врати на Гергьовден

Исторически парк отново ще отвори врати за посетители на 6-ти май, Гергьовден, от 10:00 часа, съобразено с последната заповед на Министъра на здравеопазването и всички мерките, необходими за запазване здравето на посетителите.
Отварянето на парка съвпада с началото на изложба конкурс „Историческа живопис“, чиято цел е подпомагане на българските живописци, които рисуват исторически картини от античната и средновековната ни история. Изложбата ще бъде преведена на различни езици, за да достигне до повече хора и ценители, не само в България, но и в чужбина.


Исторически парк обявява конкурс за най-любима картина на тази тематика. Гласуването ще бъде в сайта на Исторически парк от 6-ти до 24-ти май 2020 година, за да може да се гарантира истинността на гласовете. Всеки човек ще има право да даде своя глас за до 3 картини. Втори етап ще продължи една седмица и ще бъде проведен във входната крепост на „Исторически парк“.

Оценяването ще става от жури от специалисти и от посетителите изложбата (онлайн и на място) през периода на изложбата, като мнението и на двете журита (на специалистите и на публиката) ще са с еднаква тежест.
Общият награден фонд възлиза на стойност 13 000 лева, като суми от 10 000, 2 000 и 1 000 лева ще получат съответно победителите на първо, второ и трето място в конкурса. Всички останали картини ще имат възможността да бъдат закупени, от всеки, който е ценител и има желание лично да подпомогне творците.


Публикувано на 05.05.2020 г. 16:11 ч.

Автор:Г.Стоянов

Още по темата: