INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Иван Юруков :актьор, режисьор и реставратор

Актьорът Иван Юруков, който се превъплати в ролята на д-р Табаков, в сериала „откраднат живот“ ,показа и друг свой талант. Освен режисьорскят си дебют с филма “ До последният каприз“,който бе показан на София филм фест на 09.02.2020, Иван Юруков е и талантлив реставратор.

Юpyков заедно с приятеля си художника Стоян Божкилов реставрират изображението но Св. Богородица на фасадата на църквата“Св.Неделя“в санданското село Любовка. Стенописите са направени през 1859 год. и са били в лошо състояние,заради,което са имали нужда от реставрация.

Реставрацията е извършена от двамата художници напълно безвъзмездно и е приключила на Гергьовден. Юруков е качил моменти от реставрацията в личния си профил в социалните мрежи.

Много от познатите на Юруков са били приятно изненадани от уменията му с четките и боите,но се оказало,че преди да го приемат в НАТФИЗ е искал да стане художник.


Публикувано на 11.05.2020 г. 14:30 ч.

Автор:Г.Стоянов

Още по темата: