INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Заразените с COVID-19 може да са до 85 пъти повече от обявените

В САЩ се появи интересно проучване, което е установило, че броят на заразените с коронавирус (COVID-19) може да е до 85 пъти по-голям, отколкото се смяташе досега, пише „Гардиън“.

В изследването, осъществено от учени от Станфордския университет, са тествани проби от 3 330 души в окръг Санта Клара в Калифорния, при което е установено, че вирусът е от 50 до 85 пъти по-често срещан от посочените официални данни.

Проучването, първото мащабно такова по рода си, все още не е подложено на проверка от други специалисти, като е проведено чрез идентифициране на антитела при здрави индивиди чрез тест с убождане на пръста, който показва дали те вече са се заразили и са се възстановили от вируса.

По време на проучването, в окръг Санта Клара са били регистрирани 1 094 заразени с COVID-19, от които са починали 50 души. Ала въз основа на броя на хората, които имат антитела, има вероятност между 48 000 и 81 000 души да са били заразени в окръга до началото на април – число, приблизително 50 до 80 пъти по-високо от официалните данни.


Публикувано на 18.04.2020 г. 19:10 ч.

Източник: News

Още по темата: